Click for more products.
Geen producten gevonden.

Li-Po 11,1V 1450 mAh 30C Stick

€ 26,95 (incl. btw)
Reference:
We-LiPo-8056
Like0
Vergelijk0
Wensenlijst
Omschrijving

113mm lang
18mm hoog
15mm breed


De lipo is een mooie uitvinding die vanuit de hybride autowereld de RC wereld is binnengekomen en nu dus ook de airsoftwereld binnentreedt.

Lipo accus zijn echt topdingen, ze leveren zeer veel stroom: gemiddeld 20x zoveel de capaciteit (C), dat resulteert dus in een snelle triggerresponse. Ze hebben een lagere interne weerstand en houden hun voltage goed vast gedurende ontlading. Dat resulteert erin dat je de 8,4V of 9,6V Nimh van je AEG prima kan vervangen door een 7,4 lipo zonder te merken dat de accu iets minder voltage heeft.

Vaak zeggen mensen dat een AEG verscheidene upgrades nodig heeft voordat er een Lipo in kan. Dat is dus niet het geval wanneer men een 7,4V lipo gebruikt ongeacht de capaciteit en C rating. Wanneer men echter een hoger voltage zoals de 11,1V lipos gaat gebruiken zijn er wel upgrades (MOSFET, betere gears etc.) nodig vanwege de hoge rate of fire en vermogen dat er gebruikt wordt.

LET OP! Omdat Lipos meer stroom kunnen leveren kan het voorkomen dat de standaard Tamiya stekker die aan veel AEGs zit warm wordt en zelfs smelt of verkoold. Dit is mij een keer op een skirm gebeurd en natuurlijk zeer vervelend wanneer men geen back-up AA heeft. Hoewel het niet per se een must is, is het zeker aan te raden betere stekkers op je AA te zetten. Tamiyastekkers hebben namelijk een hogere weerstand dan bijvoorbeeld deans of xt60 stekkers waardoor ze warm worden als er veel stroom langs gaat. Dit is vooral het geval wanneer men lipos of lifepos gebruikt. Deans en xt60-stekkers kunnen hogere stromen en spanningen aan dan tamiyastekkers waardoor zij een betere keus zijn. Het Directe effect is een betere triggerresponse en zelfs wat meer rate of fire. Wel moet men draden hebben die dik genoeg zijn anders heeft het vervangen van een stekker minder effect.

Gevaren:

Het is vanzelfsprekend dat men een accu niet hoort te mishandelen als in: met teveel amperes of volt laden, beschadigen of penetreren met een scherp voorwerp. Bij een lipo is dit extra gevaarlijk omdat deze dan kan exploderen of in de brand vliegen. Wanneer men de lipo correct behandeld is de kans op zoiets echter zeer klein. Men kan de lipo tijdens het laden bijvoorbeeld in een brandwerende lipo zak stoppen waardoor laden in de huiskamer wat veiliger is.
Verder is er nog het puntje ontladen; een lipo mag niet te ver ontladen worden ander gaat hij kapot en wordt hij bol door gasvorming (waterstofgas, zeer explosief). Het beste is om te stoppen met schieten wanneer je merkt dat de Rate of fire omlaag gaat van de AA, want de cellen van een Lipo mogen eigenlijk niet onder de 3,0 Volt komen. Het beste is om de lipos tot maximaal 80% van de capaciteit te ontladen. Dat wil zeggen dat wanneer men een 1000mAh lipo heeft, men er niet meer dan 800mAh uit zou moeten trekken. Het bepalen van hoeveel mAh er gebruikt is kan echter eigenlijk alleen met een digitale lader, die aangeeft hoeveel mAh er weer terug in de lipo geladen wordt. Dan weet men hoeveel mAh men gebruikt heeft, maar in de praktijk is het dus prima om door te schieten tot men merkt dat de Rate of Fire begint omlaag te gaan. Dat is wel het moment dat men gelijk moet stoppen met verder ontladen van de accu. Sommige oudere generaties lipos kunnen door deze doorschiet methode misschien alsnog schade oplopen, maar dat geldt in ieder geval niet voor de nieuwe generatie lipos die bijvoorbeeld ook met 5c(dus 5x de capaciteit) geladen kunnen worden. Deze lipos zijn van betere kwaliteit en kunnen iets meer elektrische mishandeling aan.

Nadelen:

De lipo accu’s kunnen minder mishandeling aan.
Er is een speciale lader nodig

Voordelen:

Vaak goedkoper dan Nimhs
Leveren meer stroom
Snellere laadtijden
Absoluut geen geheugen effect
Houdt voltage lang vast tijdens ontlading
Kleiner formaat voor hetzelfde aantal mAh(geen peqboxes of cranestocks meer nodig)
In verschillende vormen en maten verkrijgbaar
Kunnen tegen lage temperaturen

Lipos laden:

Lipos kunnen niet zomaar met elke lader opgeladen worden. Er is een speciale lipolader voor nodig, het liefst een digitale lader met een balancer.

Aan elke lipo zitten minimaal 2 stekkers, een laad- en ontlaadstekker en een balance-stekker. Deze stekker wordt gebruikt om alle cellen in balans te houden tijdens het laden.
Lipo accus zijn ook gevoelig voor teveel laden.

Daarom is het belangrijk dat men een lader heeft die:

Verschillende soorten accus kan laden (lipo, lifepo4, Li-ion),
Op tijd stopt met laden
Een balanceer functie heeft die alle cellen in balans houdt (max 4,2V per lipo cel)
Accuraat is qua voltage en Amperage
Beveiligd is tegen ompolen (omdraaien plus en min)

De goedkope Laders die ALLEEN via de balance stekker laden zijn af te raden omdat deze vaak innacurater zijn en ook niet ''echt'' balanceren maar een trucje gebruiken wat er op lijkt. Dit is slecht voor de accus en je zal merken dat je accus minder lang meegaan dan bij het gebruik van een goede lader.

Het is belangrijk dat de juiste soort accu op de lader geselecteerd wordt.
Een lipo kan vaak met 1c geladen worden afhankelijk van de soort/merk/generatie. Soms staat het aangegeven op de lipo hij met meer C opgeladen kan worden. Als een lipo met 5C geladen mag worden,  dus 5* de capaciteit dan is het beter om daaronder te blijven, bijvoorbeeld 3x.

Welke Lipo heb jij nodig?

Voor airsoft raad ik lipos van minimaal 15C aan (de meeste lipos zitten hier ruimschoots overheen) Minimaal 1100 mAh om lang genoeg te kunnen spelen zonder steeds accus te wisselen. Meer mAh = langer spelen, maar let er wel op dat je accu wel past in je AA en dat het niet te zwaar wordt.

Om een 8,4V/9,6V Nimh te vervangen door een lipo zou ik een 7,4V lipo kiezen, omdat deze even goed, zo niet beter is dan een 8,4V/9,6V Nimh. Men heeft dan ook geen upgrades nodig aan de internals, behalve het vervangen van de stekkers (optioneel).
En 11,1V 3cel lipos dan? Of een nog hoger voltage? Met een hoger voltage heb je dus een hogere Rate of fire, MAAR: Met een standaard AEG raad ik af om 3 cel of meer lipos te gebruiken omdat deze dusdanig veel van de AEG vragen dat hij waarschijnlijk zeer snel kapot zal gaan. Om een dergelijke lipo te gebruiken moet men wat upgrades uitvoeren, namelijk een MOSFET-unit inbouwen. Deze MOSFET kan veel meer stroom en spanning aan dan de standaardcontacten in je AEG. Daarbij is het ook noodzakelijk om te zorgen dat de gearbox goed genoeg geupgrade is met alle onderdelen die daarvoor nodig zijn (sterke gears, pistonupgrade, shimjob etc.)

Disclaimer:

Het gebruik van alle airsoftproducten, accus, laders en elektronica is volledig op eigen risico en er kunnen geen rechten verleend worden aan deze guide.
Snap je iets niet? Vraag het dan eerst aan iemand die het weet voordat het mis gaat.

Com-Bat Airsoft is niet aansprakelijk voor eventuele schade of letsel opgelopen door onkundig gebruik, fabrieksfouten of ander malheur.

Productdetails
We-LiPo-8056
Reviews
Geen berichten

Schrijf uw review

  • Kwaliteit:
  • Tevredenheid:
Korte omschrijving van het product
Niet op voorraad
Houd mij op de hoogte van beschikbaarheid
Merk:
Gerelateerde producten

Menu

Zoeken

Delen

Maak een gratis account aan om producten te liken.

Sign in

Maak een gratis accounts aan om wensenlijsten te gebruiken.

Sign in